dinsdag 17 maart 2009

Het aftellen is begonnen

To all our English reading friends; you can find our English blog here

Vandaag hebben we op chonologische volgorde twee berichten gepost. Deel twee van Nieuw Zeeland staat onder dit bericht.

Terug in Australie horen we het nieuws dat er een Cycloon onderweg is en dat dat veel wind, regen en hoge golven met zich meebrengt.


Ondanks dat we heel graag wilden gaan surfen leek het ons en de locals verstandig om toch maar niet het water in te gaan. Een te wilde zee met huizen hoge golven. Kijken naar de goeie surfers is natuurlijk altijd leuk. Wat doe je als je plannen in de wind zijn gewaaid... Dan pak je je rugzak en ga je naar de Australian Zoo. Het park dat door Steve – Crikey! Loooook at it, it's beauuuuuutiful – Irwin groot is gemaakt. In deze zoo konden we alle vreemde dieren van Australie bekijken. Van Crocs tot Kangaroos en van Kookaburra's tot Wombats. Mocht je je afvragen welk geluid een Kookaburra maakt, zet je speakers aan en stel je voor dat je om 5 uur 's ochtends nog lekker in je bed ligt..... Moet je dat net zo hard lachen als zij? Wij wel!!!! Wij vinden het dan ook elke ochtend niet erg als we door deze grappige vogels worden gewekt (in tegenstelling tot veel Australiers).



Klik op play om de kookaburra's los te laten.


De Cycloon is inmiddels richting zee vertrokken en maakten wij ons wederom op voor een lekker dagje strand. Maar niets is minder waar. Tot overmaat van ramp heeft de cycloon op zee een olietanker geraakt en heeft die zijn lading verloren. Een kilometers lange kuststrook waar wij verblijven is overspoelt met olie! Een grote natuurramp voor Australie een een grote vakantieramp voor ons. Dan maar weer op ramptoerisme om te zien hoe erg het er aan toe is.



Afgelopen weekend waren we uitgenodigd om een weekendje te kamperen in Noosa. Een plaats waar we al eerder zijn geweest. Nu verbleven we op een camping aan de Noosa River en dit keer niet in een tent maar in een reusachtige Motorhome. Met de hele familie hebben we het erg naar ons zin gehad en hedden we tussen de buien door heel mooi en warm weer.

Ondertussen is de olie zo goed als opgeruimt en hebben we inmiddels alweer lekker in de zee kunnen zwemmen. Vandaag was weer een super dag. We hebben eindelijk Adam ontmoet (een andere neef) en hij heeft ons op een goede plek laten surfen. Mijke en ik hebben allebei een aantal goede golven gesurft!!

Hieronder de link naar het album.

Australia month 3 week 1


Ozzie greetz van Mijke en Robbert

Geen opmerkingen: