zondag 15 februari 2009

Camping

Binna Burra
Na drie weken in en rond Mooloolaba vertoeft te hebben, leek het ons leuk om nog iets meer van het land te zien en besloten we om er nog een weekje er op uit te trekken. De familie heeft ons volgepropt met mooie campingspullen en een auto, zodat we volledig voorbereid konden gaan kamperen. Ten minste, qua spullen. Want als onervaren kampeerders moesten we nog maar zien of we met al die spullen uit de voeten konden.

De eeste campingplek was in Binna Burra in het Lammington National Park ongeveer 3 uur rijden vanaf de Sunshine Coast. Lammington National Park is een groot natuurgebied met bergachtig regenwoud.

Omdat het in de bergen onder de bomen wat vroeger donker wordt konden we net voor donker de tent opzetten. Mijke moest nog nog wel even wennen in het donkere woud, met al die enge beesten en geluiden. Totdat ze een hele grote wandelende tak voor haar neus zag. Die heeft ze als huisdier gehad, dus dat is niet eng.
De tent stond en het avondeten moest worden klaargemaakt, inmiddels in het donker. Maar met de gaslamp kom je een heel eind. De eerste nacht werden we verrast door de frisse bergkou. Voor de tweede nacht hebben we maar gauw een warme deken geregeld.

Vanuit de (verlaten) campingplaats kan je verschillende wandelingen maken. Wij hebben gekozen voor een 12 km lange wandeling door regenwoud, langs kliffen en creeks. Het leuke aan deze wandeling was dat je in 4 uur veel verschillende natuur en wilde beesten tegenkomt.

Byron Bay
Na 2 nachten in het bos hadden we 3 nachten aan de kust geplant. En wel in het niet te mogen missen Byron Bay. Hier wilden we onze surfkwaliteiten opvijzelen met een huurboard. Byron Bay staat bekend als een van de meest populaire surfdorpen van Australie. Er heerst een klein beetje een hippie cultuur, maar waarschijnlijk omdat we er buiten het seizoen waren viel dat nu wel mee. Het dorpje is inderdaad erg gezellig met veel winkels en cafeetjes.

We hebben flink kunnen surfen, hoewel helaas voornamelijk in de stromende regen. Eenmaal terug bij de tent, via de strandopgang die aan de camping ligt, ontdekten we dat de tent voornamelijk bestand is tegen de Australische zon, maar niet tegen de Australische regen/waterval! Als een speer alle spullen veilig geprobeerd te stellen en te redden wat te redden viel. Gelukkig hadden we een extra zeil mee waarmee we het slaapgedeelte droog konden houden. Ook waren er wasdrogers om ons bedje droog en warm te maken.

Helaas bleef het de rest van de week regenen en moest de tent kleddernat terug in zijn hoes gestopt worden. De grrotste kampeerdoop hebben we goed doorstaan hoewel we het helemaal niet erg vonden om weer in thuis te komen bij de familie (warm en droog).

Vandaag hebben we ons klaar gemaakt voor ons volgende avontuur. Drie weken het Zuidereiland van Nieuw Zeeland. Morgenochtend worden we om 05:15u opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Snel nog even wat uurtjes slaap meepikken dus....

Hier weer een selectie van de foto's met onderschrift.

Camping 1


Mijke en Robbert

2 opmerkingen:

Barbara y Egon zei

He didgeridutchies!

Mooie avonturen weer, en hele mooie foto's. Gaaf ook steeds die foto's in het water! Wel handig zeker zo'n water resistant camera met al die regen ;)

Veel plezier in New Zealand, het moet daar echt geweldig en super mooi zijn. We horen graag alle verhalen.

Groetjes,
Egon en Barbara

Vin-en-Jaan zei

jHahahahahaha!
Wat heb ik moeten lachen om die foto's met de tent :-)

Mijke en een tent.... Echt een succes!!