dinsdag 13 januari 2009

Hong Kong deel 2

Dag 2 in Hong Kong; een volle dag.

Na het ontbijt zijn we met een tram, wat eigenlijk een Engelse bus op rails is, naar The Peak Train gegaan. Dit is het uitkijkpunt op Honk Kong Island. Onderweg naar de Peak Train kwam er een waterval van kleine Hong Kongse vrouwtjes over ons heen waar we letterlijk voor aan de kant moesten. Waar kwamen ze vandaan en wat gingen ze doen??
Het uitzicht op de top was wijds maar door het heiige weer niet overweldigend.



Hierna hebben we de Ferrie naar Kowloon genomen. Een enkeltje voor $1.70 (25eurocent) Lower Deck. Op de terugweg zaten we zonder dat we het door hadden Upper Deck en betaalde we $2.20. Dan zit je dus op dezelfde boot, op dezelfde banken, met hetzelfde uitzicht, maar dan ongeveer anderhalve meter hoger.

Op Kowloon hebben we heel wat kleine electronica winkeltjes van binnen gezien op zoek naar een onderwatercamera. Er staan in deze zaakjes meer verkopers dan klanten om hun producten te verkopen. Na flink afdingen konden we een goede prijs krijgen.

Omdat we het uitzicht vanaf Kowloon naar Hong Kong Island ook bij nacht wilde zien besloten we na het avond eten op Hong Kong Island nog een keer de Ferrie te nemen. Hier werden we verrast met een spectaculaire lichtshow. op het ritme van de chinese muziek kleurden vele gebouwen in hun eigen kleurpallet mee en de hoogste gebouwen gaven een spectaculaire lasershow op chinese muziek.



De laatste uren in hongkong hebben we doorgebracht in de vele straten achter het hotel. hier kreeg je een beeld van de chinees in de stad. Op elke hoek overvolle zaakjes met gedroogd voedsel en kleuren de winkels rood voor het chinese nieuw jaar. ook hebben we op de valreep nog een chinees ritueel in een echte temple gezien. overal wierrook en allerlei boeda's met biddende mensen. De wierrook kwan zelfs door het dak heen zetten.




Klik hieronder om een selectie foto's van Hong Kong te bekijken.

Hong Kong

3 opmerkingen:

Meerie zei

Jeetje Mijke, je bent inderdaad een reus...

Leuke foto's, mooie verhalen, nu al.. Dat belooft wat voor de rest van de trip.

lieve groet!

Unknown zei

Heej M&R!
Zo, was even zoeken naar mijn gmail password, maar daar zijn we dan!
Leuk hoor, die blog. Mooie foto's ook! Hoe was dat nou in Hong Kong, taal-wise?! Kan je daar uit de voeten met Engels? En ondertussen dan dahn undah (voor intimi ;-) Voor wanneer staat t surfen op de agenda?
Dikke kus!
Mariska & Romano

monique zei

Hey Mijke
geniet zo lekker een beetje mee van jullie reis! Herken veel van je Hong Kong verhalen, helaas ben ik er nu alweer 6 jaar geleden voor het laatst geweest :-(
kijk uit naar je volgende avonturen
greetz Monique