zaterdag 10 januari 2009

Hong Kong

Na een prima vlucht maar met weinig slaap in Hong Kong aangekomen; lokale tijd 07:30u, Nederlandse tijd 00:30u. Nadat we de bagage al vrij snel hadden opgepikt moesten we op het vliegveld wachten op de transfer naar het Hotel. Tijdens de busrit van ongeveer 40 minuten konden we mooi even de stad van een afstandje bekijken. Wat een hoop woonflats staan er, en hoog! Een mega brug met bochten bracht ons naar Hong Kong Island. In het Hotel aangekomen moesten we in de lobby een uurtje wachten totdat de kamer gereed was. Half in slaap versuft op de bank, want inmiddels was het alweer 04:00u Nederlandse tijd. Toen de kamer klaar was bracht de uiterst vriendelijke Chinese piccolo onze tassen naar de kamer. Daar plofte we op bed en hebben ongeveer 4 uurtjes geslapen.

Letterlijk opge"fris"t een niet al te warme douche zijn we te voet de straat op gegaan om wat te eten, want dat konden we wel weer even gebruiken na zo'n trip. Op straat keken we ons ogen uit naar de hoeveelheid kleine winkeltjes in de straten met gedroogde specerijen/zeevruchten. Ook voelden we ons reuzen tussen alle kleine aziaten. Tja, en waar ga je wat eten en vooral wat. Want alles staat in het Chinees en uit die leuke tekeningetjes kunnen we nog maar weinig opmaken.
Gelukkig kregen we een kaart met Engelstalige beschrijving. Een Seafood restaurant vol Chinesen. In gebrekkig Engels kregen we uitleg over de maaltijden. Twee dingen uitgekozen en heerlijk gekliederd met stokjes. Het gelei op de vis maakte het er niet makkelijker op.

Daarna nog een beetje rondgewandeld en terug in het hotel onze volgende vlucht van maandag ingechecked. Morgen de stad verder verkennen met camera op zak en voordat we het vliegtuig instappen hebben we onszelf getrakteerd op een heerlijke massage.

5 opmerkingen:

Kirsten en Maarten zei

Hey Lieve Mijke en Robbert,
Via deze weg willen we julie nog even een fantastisch mooie trip wensen... Terwijl wij hier genieten van de ijspret gaan jullie de zon tegemoet.
Geniet!
Maarten en Kirsten

Barbara y Egon zei

He Robbert en Mijke,
Hongkong, een perfecte plek om jullie reis te beginnen! Wij zitten inmiddels vast in Uyuni, Bolivia en hebben nog geen idee hoe we hier wegkomen, haha (dat heb je soms als je aan het reizen bent). Helaas begint de tijd voor ons al te dringen, maar jullie hebben nog aardig wat moois voor de boeg. Geniet er van!
groetjes,
Barbara en Egon

Alissa and Demis zei

He Robbert en Mijke,

Ik hoop dat jullie veel plezier hebben en veel spannende en interessante dingen meemaken tijdens jullie trip. Wij volgen jullie op de voet via deze blog.
Ik kan niet wachten op de volgende update...

Groetjes,

Alissa en Demis

robenloes zei

Robbert en Mijke,

Drie maanden avontuur...
Maak er een mooi en spannend verhaal van.
Heel veel plezier en geniet van ieder
moment...

Rob en Loes

robenloes zei

Lieverds....wat fijn om al zo snel bericht te ontvangen...super, die techniek......het GROTE GENIETEN is begonnen!!!...DIKKE KUS mamLoes