vrijdag 23 januari 2009

Down Under

Drie dagen Sydney en een week met een auto in verschillende hostels in New South Wales. Een week vol mooie views en verschillende landschappen. Genoeg te vertellen en te laten zien.

De drie dagen Sydney kwamen uit op een volle dag en twee halve dagen van wachten en/of slapen. Omdat we niet geslapen hadden in het vliegtuig van Hongkong naar Sydney waren we erg moe. De eerste dag hebben we dan ook alleen wat in de omgeving van het hostel rond gelopen en hebben we een rondje gelopen in Darling Harbour, een commercieel havengebied met restaurantjes en barretjes. Op dag twee met de bus naar de Harbour Bridge en de op schelpen geinspireerde Operahouse. Die avond zijn we daar ook naar een opera geweest (Madame Butterfly) wat erg mooi was. (Maar ook slaapverwekkend. Doordat we nog steeds niet helemaal uitgerust waren heeft Mijke gedurende Act 1 zitten knikkebollen en Robbert tijdens Act 2). De laatste dag Sydney hebben we van 11 tot half 4 zitten wachten op onze huurauto. De auto die wij wilden was er niet dus boden ze een klasse lager aan. Niet erg, maar dan moet er wel wat tegenover staan want we hadden al betaald en kregen geen refund. Uiteindelijk kregen we een gratis extra dag erbij gekregen.






De eerste rit ging naar de Blue Mountains, een paar uur rijden van Sydney en onderdeel van de Great Dividing Range, een gebergte wat bijna van noord tot zuid Australie de kust afsnijdt van de Outback. De Blue Mountains heeft zijn naam te danken aan de blauwige mist die de daar vooral groeiende eucalyptusbomen afstoten. Wel even wennen hoor, zo aan de linker kant van de weg rijden. Om richting aan te geven moet je je ruitenwisser aan doen en om je ruiten te wissen moet je je richting aangeven.... Aldaar hebben we een mooie zonsondergang met regen en onweer gezien en verbleven we in een knus hostel. Door alle drukte van de steden besloten we de dag erop naar de kust te rijden en ook een rustdag te nemen. Helaas was het geen strandweer maar daardoor hebben we wel de tijd kunnen nemen voor een wandeling door een moerassig bosgebied waar we voor het eerst een koala in het wild hebben gezien!



Geweldig die kleine schattige beertjes. Later hebben we ook nog het koala ziekenhuis bezocht waar zieke, aangereden, verbrandde koala's opgeknapt worden, en naar een park in de buurt waar je kangaroos kon voeren. We willen ze natuurlijk het liefst in het wild zien, maar zoals de Australiers zeggen; "als je ze niet in het wild ziet kan je ze maar beter in de zoo hebben gezien". Maar inmiddels hebben we ze ook in het wild gezien :-) Daarna door naar een hippie dorpje in een landelijke omgeving met mooie landschappen, maar een vreemd hostel. Het plan was om daarna weer richting de kust te gaan. Omdat op de route ook Mount Warning lag, een berg die te beklimmen is, zijn we daarheen gegaan aangezien het weer nog steeds geen strandweer was. Een super mooie tocht wat in een regenwoud begon en rotsachtig eindigte op de top. De laatste route ging vanaf Mount Warning naar de familie en omdat het weer was opgeknapt moesten we naturlijk een tussenstop maken bij een strand. Eindelijk heerlijk gezwommen in een doorzichtige zee met erg wit zand.

Inmiddels zijn we bij de familie waar we heelijk verwend worden en even niet meer opzoek hoeven naar slaapplekken en wat waar of hoe te eten. Het weer is regenachtig maar de temperatuur maakt het allemaal goed. Hopelijk liggen we snel met een surfplank in het water te dobberen.

Klik op de foto hieronder om een selectie van de foto's van de afgelopen week te bekijken, dan zie je ze wat groter dan de slideshow rechtsboven.

Australia Sydney to Mooloolaba


Dikke kus, Mijke en Robbert

3 opmerkingen:

Corry en Fred zei

Leuk weer wat te lezen, we keken er al weer naar uit. En die auto lijkt mij behoorlijk luxe, zeker als je hem naast jullie Seat zet (die overigens naar de APK moet; info Wendy).
Veel plezier verder.

Nils zei

ook ik ben een trouwe volger van verhalen in het buitenland :P training zijn hier weer begonnen... maar het was weer jammer hoor ;) 4 man op de eerste zaal training :P you guys have fun :) if everybody had an ocean... across the outback...;) surfs up dude.

Noor en Gideon zei

Gaaf zo'n vakantie maar het is hard werken voor jullie .Dus dat is wel erg wennen. Leuke verhalen en hele mooie foto's .
Ga zo door .
Groetjes Uit het o zo mooie Santpoort Noord

Noor en Gideon