zondag 15 februari 2009

Camping

Binna Burra
Na drie weken in en rond Mooloolaba vertoeft te hebben, leek het ons leuk om nog iets meer van het land te zien en besloten we om er nog een weekje er op uit te trekken. De familie heeft ons volgepropt met mooie campingspullen en een auto, zodat we volledig voorbereid konden gaan kamperen. Ten minste, qua spullen. Want als onervaren kampeerders moesten we nog maar zien of we met al die spullen uit de voeten konden.

De eeste campingplek was in Binna Burra in het Lammington National Park ongeveer 3 uur rijden vanaf de Sunshine Coast. Lammington National Park is een groot natuurgebied met bergachtig regenwoud.

Omdat het in de bergen onder de bomen wat vroeger donker wordt konden we net voor donker de tent opzetten. Mijke moest nog nog wel even wennen in het donkere woud, met al die enge beesten en geluiden. Totdat ze een hele grote wandelende tak voor haar neus zag. Die heeft ze als huisdier gehad, dus dat is niet eng.
De tent stond en het avondeten moest worden klaargemaakt, inmiddels in het donker. Maar met de gaslamp kom je een heel eind. De eerste nacht werden we verrast door de frisse bergkou. Voor de tweede nacht hebben we maar gauw een warme deken geregeld.

Vanuit de (verlaten) campingplaats kan je verschillende wandelingen maken. Wij hebben gekozen voor een 12 km lange wandeling door regenwoud, langs kliffen en creeks. Het leuke aan deze wandeling was dat je in 4 uur veel verschillende natuur en wilde beesten tegenkomt.

Byron Bay
Na 2 nachten in het bos hadden we 3 nachten aan de kust geplant. En wel in het niet te mogen missen Byron Bay. Hier wilden we onze surfkwaliteiten opvijzelen met een huurboard. Byron Bay staat bekend als een van de meest populaire surfdorpen van Australie. Er heerst een klein beetje een hippie cultuur, maar waarschijnlijk omdat we er buiten het seizoen waren viel dat nu wel mee. Het dorpje is inderdaad erg gezellig met veel winkels en cafeetjes.

We hebben flink kunnen surfen, hoewel helaas voornamelijk in de stromende regen. Eenmaal terug bij de tent, via de strandopgang die aan de camping ligt, ontdekten we dat de tent voornamelijk bestand is tegen de Australische zon, maar niet tegen de Australische regen/waterval! Als een speer alle spullen veilig geprobeerd te stellen en te redden wat te redden viel. Gelukkig hadden we een extra zeil mee waarmee we het slaapgedeelte droog konden houden. Ook waren er wasdrogers om ons bedje droog en warm te maken.

Helaas bleef het de rest van de week regenen en moest de tent kleddernat terug in zijn hoes gestopt worden. De grrotste kampeerdoop hebben we goed doorstaan hoewel we het helemaal niet erg vonden om weer in thuis te komen bij de familie (warm en droog).

Vandaag hebben we ons klaar gemaakt voor ons volgende avontuur. Drie weken het Zuidereiland van Nieuw Zeeland. Morgenochtend worden we om 05:15u opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Snel nog even wat uurtjes slaap meepikken dus....

Hier weer een selectie van de foto's met onderschrift.

Camping 1


Mijke en Robbert

zondag 8 februari 2009

Surf 's up!

Eindelijk was het dan zover. We hebben onze eerste surflessen gehad. Na verschillende folders van surfscholen te hebben bekeken, hebben we gekozen voor de surf academy van de enige echte Robbie Sherwell, wie kent hem niet...? (wij)
Robbie Sherwell mag een legende genoemd worden in de Australische surferswereld. Een opgewekte man die een aanstekende lach heeft en ons goed surfles gegeven heeft.
Op de eerste les kregen we de basics uitgelegd en kregen we gelijk een softboard onder ons kont. Leren opstaan op het board in het witte schuim ging de eerste les goed en we konden allebei op het board komen. De volgende dag mocht Robbert met Robbie mee "in the back". Mijke moest nog even in het witte schuim doorploeteren, maar doordat ze zo ongeveer prive les had van een betere leraar ging ze met grote stappen vooruit. Robbert had op het softboard 3 goeie lange golven te pakken. In een uur tijd is dat best veel, aangezien je meer dan de helft aan het terug peddelen bent naar de golven. Na 3 dagen les bleek Robbert volgens Robbie een groot talent te zijn en behoorde tot de top 10 van zijn beste leerlingen, hoewel Robbert daar met zijn spierpijn in de schouders en vermoeidheid een ander gevoel bij had.



Dat beloofd nog wat... De eerstvolende dagen op een "echt" surfboard waren echter een desillusie. Nog meer peddelen, nog meer balans houden, en nog minder op het board gestaan. Wat een verschil met die grote lange piepschuim boarden.(Hij ziet er wel stoerder uit met zo'm echt board.) Ook Mijke heeft het nog even op het board geprobeerd, maar het waxen en de pose ziet er stoerder uit dan het surfen zelf.


(We gaan binnenkort maar weer even een piepschuim board huren).

Maar, oefening baart kunst, en elke dag ging het met Robbert een stukje beter. De ene dag wat meer balans en de andere dag steeds beter opstaan. Wel met de nodige pijn in de knieen en spieren. Vrijdag in Noosa, een mooi rijk kustplaatsje zelfs 3 goeie (baby) golven gesurft!!! Mijke heeft wat meer met "the Pod" in het water gelegen, zolang we nog geen beter board hebben, want surfen gaat ze zeker. De Pod is een klein houten drijver die je om je pols bind waarmee je goed in de golven kan bodysurfen.

Helaas is het oefenen voor Robbert even gestopt omdat hij de deur tegen zijn voet heeft laten vallen en een 5 cm jaap in zijn voet heeft. Niet zwemmen, dus al helemaal niet surfen (tijd voor de mental side of surfing)

De familie verzorgd ons uitermate goed en op het moment vermaken we ons goed bij een van de gezinnetjes. Dit gezinnetje woont op 5 minuten lopen van het strand, dus moesten wij natuurlijk de zonsopkomst bekijken om 5 uur 's ochtends. Enigszins duf en met wat wolken aan de horizon vonden wij het toch een prachtige zonsopgang.



We hebben ook steeds een auto tot onze beschikking wat het voor ons erg gemakkelijk maakt om overal heen te rijden.Nu staat ons een weekje kamperen voor de boeg om nog wat meer van het land te bekijken. Lammington National Park en Byron Bay staat op het programma voordat we richting New Zeeland afreizen.

Natuurlijk hebben weer wat fotootjes online gezet. Die kan je hier bekijken.

Veel liefs van Mijke en Robbert


PS: Geen overstromingen en brandende hitte maar een heerlijke temperatuur van 30 graden en zon. Wat willen we nog meer.... (surfen)