dinsdag 27 januari 2009

Australia day

We zijn nu ongeveer een week in huis bij Marita en Mike. Qua klimaat is het nu "the wet season" en die doet dit jaar zeker zijn naam eer aan.

De afgelopen dagen heeft het geregend, veel geregend. Voornamelijk 's nachts/s' ochtends en 's avonds. Overdag was het meestal droog, behalve vrijdag, toen heeft het echt de hele dag door geplenst. Iets minder goed voor onze plannen om te surfen, maar aan de andere kant hebben we wat meer gerelaxed, geshopt, en wat van de omgeving gezien.

In een National Park "om de hoek" hadden we een picknick en hebben we een mooie wandeling gemaakt in het rainforrest. Na een warme wandeling konden we een frisse duik nemen in de poel met een waterval die nu overvloedig stroomde na alle regen.



Afgelopen maandag was het Australiaday. De dag waarop Australiers massaal de dag vieren dat Captain Cook Australie "ontdekte". Overal zie je dan de Australische vlag. Van vlaggetjes op de auto tot op de surfshorts en bikini's.
Australiaday voor de familie is de dag dat Tante Rie in 1950 in Australie arriveerde. Voor ons is het de dag dat we onze eerste waves pakten op Mooloolaba beach met een Boogieboard.



We hebben toen even de golven kunnen proeven, ter voorbereiding op onze eerste surflessen van morgen.

mijke op de boogieboard



robbert op de boogieboard



Maar morgen dus de surfplank!!!
We houden jullie op de hoogte van onze vorderingen ;-)

Voor een nieuwe serie foto's, klik hieronder...

Australie @ Mooloolaba


Veel Aussie greets van Mijke en Robbert

vrijdag 23 januari 2009

Down Under

Drie dagen Sydney en een week met een auto in verschillende hostels in New South Wales. Een week vol mooie views en verschillende landschappen. Genoeg te vertellen en te laten zien.

De drie dagen Sydney kwamen uit op een volle dag en twee halve dagen van wachten en/of slapen. Omdat we niet geslapen hadden in het vliegtuig van Hongkong naar Sydney waren we erg moe. De eerste dag hebben we dan ook alleen wat in de omgeving van het hostel rond gelopen en hebben we een rondje gelopen in Darling Harbour, een commercieel havengebied met restaurantjes en barretjes. Op dag twee met de bus naar de Harbour Bridge en de op schelpen geinspireerde Operahouse. Die avond zijn we daar ook naar een opera geweest (Madame Butterfly) wat erg mooi was. (Maar ook slaapverwekkend. Doordat we nog steeds niet helemaal uitgerust waren heeft Mijke gedurende Act 1 zitten knikkebollen en Robbert tijdens Act 2). De laatste dag Sydney hebben we van 11 tot half 4 zitten wachten op onze huurauto. De auto die wij wilden was er niet dus boden ze een klasse lager aan. Niet erg, maar dan moet er wel wat tegenover staan want we hadden al betaald en kregen geen refund. Uiteindelijk kregen we een gratis extra dag erbij gekregen.






De eerste rit ging naar de Blue Mountains, een paar uur rijden van Sydney en onderdeel van de Great Dividing Range, een gebergte wat bijna van noord tot zuid Australie de kust afsnijdt van de Outback. De Blue Mountains heeft zijn naam te danken aan de blauwige mist die de daar vooral groeiende eucalyptusbomen afstoten. Wel even wennen hoor, zo aan de linker kant van de weg rijden. Om richting aan te geven moet je je ruitenwisser aan doen en om je ruiten te wissen moet je je richting aangeven.... Aldaar hebben we een mooie zonsondergang met regen en onweer gezien en verbleven we in een knus hostel. Door alle drukte van de steden besloten we de dag erop naar de kust te rijden en ook een rustdag te nemen. Helaas was het geen strandweer maar daardoor hebben we wel de tijd kunnen nemen voor een wandeling door een moerassig bosgebied waar we voor het eerst een koala in het wild hebben gezien!



Geweldig die kleine schattige beertjes. Later hebben we ook nog het koala ziekenhuis bezocht waar zieke, aangereden, verbrandde koala's opgeknapt worden, en naar een park in de buurt waar je kangaroos kon voeren. We willen ze natuurlijk het liefst in het wild zien, maar zoals de Australiers zeggen; "als je ze niet in het wild ziet kan je ze maar beter in de zoo hebben gezien". Maar inmiddels hebben we ze ook in het wild gezien :-) Daarna door naar een hippie dorpje in een landelijke omgeving met mooie landschappen, maar een vreemd hostel. Het plan was om daarna weer richting de kust te gaan. Omdat op de route ook Mount Warning lag, een berg die te beklimmen is, zijn we daarheen gegaan aangezien het weer nog steeds geen strandweer was. Een super mooie tocht wat in een regenwoud begon en rotsachtig eindigte op de top. De laatste route ging vanaf Mount Warning naar de familie en omdat het weer was opgeknapt moesten we naturlijk een tussenstop maken bij een strand. Eindelijk heerlijk gezwommen in een doorzichtige zee met erg wit zand.

Inmiddels zijn we bij de familie waar we heelijk verwend worden en even niet meer opzoek hoeven naar slaapplekken en wat waar of hoe te eten. Het weer is regenachtig maar de temperatuur maakt het allemaal goed. Hopelijk liggen we snel met een surfplank in het water te dobberen.

Klik op de foto hieronder om een selectie van de foto's van de afgelopen week te bekijken, dan zie je ze wat groter dan de slideshow rechtsboven.

Australia Sydney to Mooloolaba


Dikke kus, Mijke en Robbert

dinsdag 13 januari 2009

Hong Kong deel 2

Dag 2 in Hong Kong; een volle dag.

Na het ontbijt zijn we met een tram, wat eigenlijk een Engelse bus op rails is, naar The Peak Train gegaan. Dit is het uitkijkpunt op Honk Kong Island. Onderweg naar de Peak Train kwam er een waterval van kleine Hong Kongse vrouwtjes over ons heen waar we letterlijk voor aan de kant moesten. Waar kwamen ze vandaan en wat gingen ze doen??
Het uitzicht op de top was wijds maar door het heiige weer niet overweldigend.



Hierna hebben we de Ferrie naar Kowloon genomen. Een enkeltje voor $1.70 (25eurocent) Lower Deck. Op de terugweg zaten we zonder dat we het door hadden Upper Deck en betaalde we $2.20. Dan zit je dus op dezelfde boot, op dezelfde banken, met hetzelfde uitzicht, maar dan ongeveer anderhalve meter hoger.

Op Kowloon hebben we heel wat kleine electronica winkeltjes van binnen gezien op zoek naar een onderwatercamera. Er staan in deze zaakjes meer verkopers dan klanten om hun producten te verkopen. Na flink afdingen konden we een goede prijs krijgen.

Omdat we het uitzicht vanaf Kowloon naar Hong Kong Island ook bij nacht wilde zien besloten we na het avond eten op Hong Kong Island nog een keer de Ferrie te nemen. Hier werden we verrast met een spectaculaire lichtshow. op het ritme van de chinese muziek kleurden vele gebouwen in hun eigen kleurpallet mee en de hoogste gebouwen gaven een spectaculaire lasershow op chinese muziek.



De laatste uren in hongkong hebben we doorgebracht in de vele straten achter het hotel. hier kreeg je een beeld van de chinees in de stad. Op elke hoek overvolle zaakjes met gedroogd voedsel en kleuren de winkels rood voor het chinese nieuw jaar. ook hebben we op de valreep nog een chinees ritueel in een echte temple gezien. overal wierrook en allerlei boeda's met biddende mensen. De wierrook kwan zelfs door het dak heen zetten.




Klik hieronder om een selectie foto's van Hong Kong te bekijken.

Hong Kong

zaterdag 10 januari 2009

Hong Kong

Na een prima vlucht maar met weinig slaap in Hong Kong aangekomen; lokale tijd 07:30u, Nederlandse tijd 00:30u. Nadat we de bagage al vrij snel hadden opgepikt moesten we op het vliegveld wachten op de transfer naar het Hotel. Tijdens de busrit van ongeveer 40 minuten konden we mooi even de stad van een afstandje bekijken. Wat een hoop woonflats staan er, en hoog! Een mega brug met bochten bracht ons naar Hong Kong Island. In het Hotel aangekomen moesten we in de lobby een uurtje wachten totdat de kamer gereed was. Half in slaap versuft op de bank, want inmiddels was het alweer 04:00u Nederlandse tijd. Toen de kamer klaar was bracht de uiterst vriendelijke Chinese piccolo onze tassen naar de kamer. Daar plofte we op bed en hebben ongeveer 4 uurtjes geslapen.

Letterlijk opge"fris"t een niet al te warme douche zijn we te voet de straat op gegaan om wat te eten, want dat konden we wel weer even gebruiken na zo'n trip. Op straat keken we ons ogen uit naar de hoeveelheid kleine winkeltjes in de straten met gedroogde specerijen/zeevruchten. Ook voelden we ons reuzen tussen alle kleine aziaten. Tja, en waar ga je wat eten en vooral wat. Want alles staat in het Chinees en uit die leuke tekeningetjes kunnen we nog maar weinig opmaken.
Gelukkig kregen we een kaart met Engelstalige beschrijving. Een Seafood restaurant vol Chinesen. In gebrekkig Engels kregen we uitleg over de maaltijden. Twee dingen uitgekozen en heerlijk gekliederd met stokjes. Het gelei op de vis maakte het er niet makkelijker op.

Daarna nog een beetje rondgewandeld en terug in het hotel onze volgende vlucht van maandag ingechecked. Morgen de stad verder verkennen met camera op zak en voordat we het vliegtuig instappen hebben we onszelf getrakteerd op een heerlijke massage.